Almedalsglädje

Almedalsveckan innebar i år något helt nytt för mig, nämligen att både vara besökare och arrangör av eget seminarium.
Att arrangera ett par egna seminarier har varit en tanke jag haft under några år och nu var det dags. Ämne? Ja, självklart det jag brinner för och som jag har så mycket bevis för att det gör skillnad, det vill säga att programmet The Human Element verkligen bidrar till hållbarhet för både människan och organisationen. Tillsammans med Ingemar Edström, konsultkollega i Östersund, erbjöd vi två seminarier med rubriken ”Hur skapar vi arbetsplatser där människan också får vara hållbar?”
Skulle vi nå ut i bruset av 4300 evenemang? Hur många kommer? Och tänk om det inte kommer nån alls?!?
Så gissa om vi nu är glada när vi kunde räkna in drygt 100 personer som kom, lyssnade, ställde frågor och ville veta mer.
Det här är så rätt, det vi arbetar med, oavsett upplägg.  The Human Element bidrar med den insikt och kraft som behövs för att vi tillsammans skall skapa arbetsplatser där människor mår väl.
Det goda med THE är att ingenting i programmet talar om hur du – eller nån annan – ”är”, till exempel vilken färg du är.
Ingenting i THE delar in människor i fack som i sin tur bidrar till generaliseringar och positioneringar utifrån ”sån är jag”.
Att delta i ett THE-program är att seriöst vilja ta hand om sitt liv, finna insikt kring sig själv och hur mina känslor påverkar mina beteenden och hur jag genom mitt beteende och mina rädslor/försvar påverkar min omgivning. Förstå hur mitt ledarskap / medarbetarskap påverkar. Därifrån är varje människa kapabel att välja utveckling. Om en vill.
Det är inget quick-fix.
Och det här är fantastiskt!  I en tid då quick-fix och enkla snabba svar verkar vara det som de flesta eftersöker, då får vi möta så många människor som på allvar vill skapa friska arbetsplatser, få ner ohälsotalen, odla arbetsglädje och vara hållbara. Då först blir vi effektiva och produktiva.

Tack alla ni som kom!

 

Dela med dina vänner...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email