Förkovran

Förkovran, jag tycker om det ordet. För mig är förkovran att vilja vidare, förstå mer, fördjupa och utveckla. Förkovran är också en drivkraft och motor för mig personligen. (Synonymer till förkovran är framsteg, tillväxt, förbättring.) För mig fungerar förkovran bäst när jag får läsa (och kanske läsa en gång till) och lyssna, låta det nya sjunka in och känna efter var det nya hamnar i min kropp. Jag vill ha med både hjärna och hjärta. Kan jag koppla det nya till min befintliga kompetens, min erfarenhet, mina kunskaper? Ser jag en röd tråd, nya sammanhang – och inte minst, bidrar det nya till min egen personliga utveckling? Bidrar det till mig med nya insikter om mig själv, om människor, om grupper, om ledarskap?

I höst och vinter har jag förkovrat mig.  Jag har lagt till ny teoretisk kunskap och jag har fördjupat både mitt intresse och min kunskap kring mänskligt beteende och människans hjärna. Och jag tagit ett nytt steg i min egen självkännedom, och det är en fin känsla som jag önskar alla.

Eva Hamboldt driver företaget Neuroledarskap i praktiken och håller kurser utifrån den senaste forskningen kring vår hjärna. Det är så intressant, så lärorikt och så begripligt när Eva på sitt pedagogiska sätt förklarar hur vår hjärna arbetar och reagerar på stress, oro, ovisshet mm. Just det som så många upplever idag, både på jobb och utanför jobb. Det här är kunskap som varenda människa borde ha och i synnerhet alla som ikläder sig någon sorts ledarroll.

En del av det vi tagit oss an har varit den SCARF® -modell som formats av David Rock, mannen som grundade Neuroleadership Institute i New York. Modellen ger oss en tydlig bild av hur vi behöver förhålla oss till varandra och därtill applicera ett mer hjärnsmart ledarskap och integrera nya arbetssätt och metoder för att skapa mer hälsosamma och mänskliga arbetsplatser. Helt enkelt skapa en bättre arbetsmiljö där människor mår väl och utvecklas, känner arbetsglädje och utifrån egen motivation vill bidra till framgång och konkurrenskraft. Gör vi inte det kommer sjuktalen med psykisk ohälsa, utbrändhet och utmattning att fortsätta öka.

Arbetsgivare idag har ett stort ansvar för den psykosociala arbetsmiljön.  Så betänk det och förkovra dig i de senaste forskningsrönen om hjärnan och ledarskap. Deltar du i Ledarskapsveckan får du ta del av det här. Kommer du inte med till den rekommenderar jag Eva Hamboldts kurser.

Dela med dina vänner...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email