Kan det finnas en styrka i sårbarhet?

Jag är så trött på att vi hela tiden matas med bilden av att vi måste vara starka, oövervinnerliga och lyckliga. Så är ju inte livet konstruerat. Det är uppgång och fall. Det är glädje och sorg. Framgång och motgång. Styrka och svaghet. Friskt och sjukt. Varmt och kallt. Med och mot. Svart och vitt. Och allt däremellan. Alla gråtoner, mellanlägen, lagoma, förvirring, otydlighet.  Och det får vara så, det är ok det med. Jag funderar ofta på vad som skulle hända om vi visade lite mer av oss själva. Inför oss själva och inför andra. Vad tror du skulle hända?

Brené Brown är en amerikansk doktor i sociologi, research professor vid University of Houston Graduate College of Social Work , författare och föreläsare. De senaste tio åren har hon varit inblandad i forskning kring ämnen som sårbarhet, mod, empati och skam. Brené och hennes arbete har uppmärksammats i PBS, National Public Radio, TED och CNN. Hon har skrivit flera böcker, varav tre finns översatt till svenska. Alla läsvärda!

Brené Brown är en av mina många favoriter på TED, – denna skattkista med korta föreläsningar. Här är Brene´s TED talk om ”Styrkan i sårbarhet”.

Dela med dina vänner...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email