Så, vad vill du?

Jag får då och då frågan varför mina öppna utbildningar alltid är så långa, dvs ofta
2 eller 3 dagar och till det dessutom en dag för uppföljning och fördjupning.

Ja, hur tänker jag? Varför väljer jag att designa mina öppna utbildningar på det vis jag gör?
För det första vill jag nå de människor som längtar efter förändring på riktigt. Som är beredda att satsa för att själva påverka och ta ansvar för sin egen utveckling, sin arbetsmiljö, sina relationer, sin livsglädje. Helt enkelt lägga ner eget jobb på att nå dit man vill. Som ärligt vill sätta sig bakom ratten i sitt eget liv.

Förändring och utveckling är inget självspelande piano som sätter igång av sig självt bara jag får ta del av några nya sk verktyg (ofta förmedlande via nån statisk powerpoint) under några timmar.

Förändring kräver att jag förstår, på djupet av mig själv, vilka mina behov är, hur dom styr mig och vad det är jag saknar och längtar till. Och inte minst behöver jag på djupet förstå vad det är som hindrar mig från att göra de förändringar jag längtar efter. Om jag hoppar över det arbetet kan jag fylla min verktygslåda till bredden utan att jag når till den utveckling jag längtar efter.
Jag kan gå på inspirationsföreläsningar, halvdagskurser, 1-timmes-workshops i all oändlighet och förvisso få en och annan aha-upplevelse och ett gott skratt (och det är riktigt härligt) och lite pepp – men det tar dig inte vidare om det är det du vill.

Så vad vill du?
Vill du förändring behöver du ta dig tid, du behöver ärligt satsa och du behöver ha modet att låta förändringen ta plats inom dig innan du går till verkställighet utåt. Och har du modet att börja där lovar jag dig att det händer saker.
Det innebär att det räcker inte med quick-fix-verktyg och lite teori och nån bi-kupa under några timmar. Längtar du efter ett mer helhjärtat, ärligt, enklare liv är det ett arbete som kräver dina resurser i både tid, ekonomi och engagemang.

Så därför fortsätter jag att erbjuda 2 och 3-dagars utbildning med syfte att bidra till dig med dagar som leder till utveckling och förändring på riktigt. Det är det jag tror på och det jag vill bidra med.
Och vill du ta ett avgörande steg framåt finns det 5 dagar långa utvecklingsprogrammet The Human Element. På internat, må morgon – fre eftermiddag. Räkna med 50 timmars arbete under de 5 dagarna.
Samtal och erfarenhetsutbyte varvas med teori, forskning, övningar, självskattningsinstrument, feedback  och gott om egen-tid för egen reflektion.

Dela med dina vänner...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email