Ted Talk: Brené Brown

brene-brown

Jag tycker att vi alltför ofta matas med bilden av att vi måste vara starka, oövervinnerliga och lyckliga. Ur mitt perspektiv är den livskonstruktionen inte möjligt.

För mig har livet varit, och är, både glädje och sorg. Framgång och motgång. Styrka och svaghet. Friskt och sjukt. Varmt och kallt. Med och mot. Svart och vitt. Och allt däremellan, dvs alla gråtoner, mellanlägen,  förvirring, otydlighet och allt det lagoma.  Och det får vara så, det är ok det med. Det är livet helt enkelt – ur mitt perspektiv.

Jag funderar ofta på vad som skulle hända om vi visade lite mer av oss själva. Inför oss själva och inför andra.
Vad tror du skulle hända?

Brené Brown och hennes arbete har uppmärksammats i PBS, National Public Radio, TED och CNN. Hon har skrivit flera böcker, varav tre finns översatt till svenska. Alla läsvärda!

Brené Brown är en av mina många favoriter på TED, – denna skattkista med korta föreläsningar. Här är Brene´s TED talk om ”Styrkan i sårbarhet”.

Vilka tankar kommer till dig?