Utforska

Här delar jag med mig av mina egna tankar och erfarenheter.
Jag ger också tips om intressanta TED-talks och litteratur.

The Human Element

The Human Element (THE) erbjuds idag i ett 20-tal länder på 15 olika språk och blir för många en milstolpe i livet. Du får en kraftfull verktygslåda som utifrån en sammanhållen teori inbegriper individ-grupp-organisation.

Om konsten att lyssna

Ibland hör jag någon uttrycka en längtan efter att ”bli sedd”. Och min erfarenhet säger mig att det ofta handlar om en längtan att bli lyssnad på, att få uttrycka sig i sin egen takt utan att bli avbruten.

Välja eller känna tillit?

Vi pratar mycket idag om vikten av att känna tillit. Och ibland kanske vi väljer tillit i stället för att känna tillit? Är det skillnad på att välja tillit och att känna tillit?

Jag är aldrig rädd!

Några rader om den där rädslan vi aldrig pratar om. Behovet att försvara sig som helt plötsligt skjuter upp som en röd pelare i kroppen och förpassar oss till röd zon.

Ted Talk: Brené Brown

Är att vara stark detsamma som att vara lycklig?Lyssna på Brené Brown om priset för att leva sitt liv med mål att vara osårbar.

Litteraturtips

Här två tips på böcker som beskriver dels The Human Element ledarskapsprogram, dels hur vi kan förstå vår hjärnas olika hot- och belönings-responser.
Kontakt

Margareta Gottberg
info@gottberg.nu
070-6019988